Muzika
68

Ovako Conchita Wurst izgleda kada skine šminku, periku i haljinu

Klix.ba
Conchita Wurst, pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, svojom pojavom, ali i glasom osvojila je Evropu. Jedni je kritikuju, a drugi se dive hrabrosti koju pokazuje otvoreno priznavajući svoju seksualnu orijentaciju. Dobila je i nadimak "Bradata žena", a fanovi su već pronašli snimke kako je izgledala "kao muškarac".

Conchita Wurst je zapravo muškarac pravog imena Thomas Tom Neuwirth. Na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope osvojio je 290 bodova s pjesmom "Rise Like a Phoenix" i nakon 48 godina dovodi Eurosong u rodnu Austriju.

U svijet showbiza zakoračio je 2006. godine, svirajući u bendovima i nastupajući u TV showovima.

Umjetničko ime Conchita Wurst izabrao je 2011. godine i od tada se pjavljuje i predstavlja kao žena, a kada je odabran da Austriju predstavlja na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope u Kopenhagenu nije se nimalo dvoumio u vezi sa svojim nastupom.

Brada na gotovo ženskom licu naprasto je izmamila pažnju brojnih ljudi širom svijeta, a Conchita priznaje da se za takav izgled odlučio/la jer je čitavog života bio diskriminisan/a.

"Možda jednom i skinem periku i ostavim je kući, ali to neće biti tako brzo. Moja misija će biti završena kada prestanu polemike u vezi s tim koga smijemo voljeti, a koga ne", kazala je.

A, kako izgleda muškarac koji se krije ispod šminke i iza haljine možete pogledati na starom snimku.