|

Ovacije publike za pjesmu "Miss Sarajevo" u Vancouveru

Ovacije publike za pjesmu "Miss Sarajevo" u Vancouveru
957
Klix.ba
13.5.2017. u 17:57
24
komentara
957

dijeljenja
Trideset godina nakon što su izdali album "The Joshua Tree" i organizovali istoimenu turneju, U2 je odlučio napraviti reprizu. Sinoć je održan koncert u Vancouveru na kojem su bili mnogi fanovi koji su prisustvovali i na onom održanom 1987. godine.
U2 kao i uvijek ni sada nije razočarao. Krenuli su s ranim hitovima "Sunday Bloody Sunday", a potom su zasvirali cijeli album "Joshua Tree". Iza članova irske grupe je bilo veliko platno na kojem su bile animacije.

Najemotivniji dio koncerta bio je kada su zasvirali pjesmu "Miss Sarajevo", a na platnu iza su prikazali video sa sirijskim izbjeglicama koje se nadaju boljem životu i prizore iz ratnog Sarajeva koji se pojavljuju u originalnom spotu.

Na platnu je prikazana 15-godišnja sirijska izbjeglica koja je kazala kako sanja o tome da postane advokat kako bi branila prava svih ljudi, dok je Bono držao sirijsku zastavu u ruci. Publika je ovu numeru i gest pozdravila glasnim aplauzom i uzvicima.

Koncert je završen pjesmom "The Little Things That You Give Away".

Vancouver je grad u kojem su otvorili turneju, a U2 potom putuje u SAD, Englesku, Njemačku, Italiju, Španiju, Irsku, Francusku, Holandiju i Belgiju.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...