Posao i druženje
5

Otvoren poziv za volontere ovogodišnjeg Mostar Summer Festa

Klix.ba
I ove godine, na petom izdanju Mostar Summer Festa mnogo mladih i energičnih ljudi će dobiti priliku za druženje kroz volontiranje na Festu koji u industrijskoj zoni grada Mostara dočekuje čak 27 izvođača.

Ove godine su izvođači podijeljeni na dva stagea, od kojih je onaj, prikladnog imena e-MOtion Stage rezerviran za ljubitelje elektronske muzike jer će na njemu nastupiti 15 genijalnih DJ-eva predvođenih imenima kao što su Ian Pooley, Petar Dundov i Lea Dobričić.

Na glavnom stageu nas očekuju Massimo, Hladno pivo, Edo Maajka, Mostar Sevdah Reunion, Kiša metaka, Zabranjeno pušenje i mnogi drugi, a da bi organizacija prošla u dobrom raspoloženju, tu su uvijek i sjajni Mostar Summer Fest volonteri koji svake godine, zajedno s organizacijskim timom pripreme jedinstvenu Chill Out zonu na platou gdje se Festival i održava.

"Uz sjajan provod, druženje s izvođačima, kreativne poslove i nova iskustva nastala kroz organizaciju ovako velikog događaja, bitno je istaknuti da volontiranje na Mostar Summer Festu zahtijeva predanost jer se radi o zahtjevnom i odgovornom poslu, stoga ukoliko baš ti ispunjavaš uvjete navedene ispod, tada si idealna osoba za naš tim: veseli te rad u timu, imaš 18 ili više godina, ne smeta ti zaprljati se, krase te vrline poput organiziranosti, odgovornosti, pouzdanosti i tačnosti, prema obavezama se odnosiš ozbiljno i odgovorno i želiš biti dio projekta Mostar Summer Fest koji mlade muzikom potiče na društveni angažman. Poslovi koji tebe volontera (otprilike) očekuju su: adaptacija festivalskog prostora, priprema chill out zone itd., promocija festivala putem flyera, plakata i sl. te briga o izvođačima i press centru“, pojasnili su iz organizacijskog tima.

Kako se prijaviti za volontiranje na Mostar Summer Festu?

Dovoljno je da napišeš rečenicu, dvije u kojima ćeš navesti razlog zašto baš tebe trebaju uzeti kao volontera i uz svoju fotografiju pošalješ na e-mail [email protected] ili u inbox njihove službene Facebook fan stranice. Konkurs je otvoren od 24. 4. do 5. 5. 2017. u ponoć. Osim festivalske ulaznice, hrane i pića, volonteri će dobiti i Mostar Summer Fest službenu majicu i zahvalnicu kao uspomenu na druženje sa organizacijskim timom i izvođačima.