Prijave do 15. aprila
0

Otvoren konkurs za Demofest

SRNA
Agencija "Akvarijus" otvorila je konkurs za izbor 30 muzičkih bendova koji do sada nisu objavljivali svoj materijal, a koji će imati priliku da nastupe pred publikom na jednoj od dvije kvalifikacione večeri ovogodišnjeg, petog Demofesta.

Nagrade ovogodišnjeg Demofesta su produkcija albuma u iznosu do 5.000 eura za prvo mjesto, binska oprema u vrijednosti do 3.000 eura za drugo i binska oprema do 2.000 eura za treće mjesto, saopšteno je iz agencije "Akvarijus".

Konkurs je otvoren do 19. aprila, a jedini uslov koji svi bendovi koji žele da se prijave moraju da ispune je da do sada nisu izdali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.

Bendovi se na konkurs mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala, <a class="text-magazin hover:underline" href="http://demofest.org/">www.demofest.org</a>, u dijelu takmičari/prijava  u okviru  kojeg se nalazi elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti i zajedno sa dva demo snimka poslati na mejl [email protected]. 

Prvi Demofest održan je 2008. godine. Te godine festival je stvorio svoje temelje i postigao nevjerovatan publicitet u regiji, prvenstveno zbog izvanrednih uslova u kojima su bendovi nastupali, odlične organizacije i besplatnog ulaza na koncerte.

Vlada Republike Srpske podržat će muzički festival Demofest za koji će izdvojiti 70.000 KM.