"A Place With No Name"
0

Otkrivena Jacksonova neobjavljena pjesma

Sarajevo-x.com
Kako to obično biva nakon što jedan muzički velikan ode sa ovog svijeta, tako su se i vatreni obožavatelji Michaela Jacksona (ili samo možda oni željni profita) bacili na traženje pjesama koje su, iz nekog razloga, ostale neobjavljene. Jedna od njih je i "A Place With No Name".

Web portal TMZ.com objavio je 24 sekunde pjesme za koju se ne zna kad je snimljena. Pjesma zvuči veoma sličnoj baladi "A Horse With No Name" benda America koju su otpjevali 1971. godine.

Navodno se prije nekoliko godina Jacksonov menadžer nije složio sa idejom da se ova pjesma snimi, uprkos činjenici da su iz Americe bili oduševljeni što je kralj popa baš tu numeru izabrao da izvede.

Nakon 25. juna, kada je popularni pjevač preminuo uslijed zatajenja srca u 50. godini, njegovi albumi prodaju se nevjerovatnom brzinom. Također, novi detalji iz njegove prošlosti pojavljuju se u javnosti, baš kao što je to bio slučaj sa videom u kojem mu je spaljena kosa na snimanju reklame za Pepsi iz 1984. godine.

Jasno je da će se Jacksonovo ime još dugo pojavljivati u medijima, uprkos insistiranju porodice da ga se barem sada "ostavi na miru".