{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkrivena dosad nepoznata Mozartova kompozicija

S
24.3.2012. u 11:26
0
13
Otkrivena dosad nepoznata Mozartova kompozicija
0
Otkrivena dosad nepoznata Mozartova kompozicija
Mozart
Do sada nepoznata klavirska kompozicija Wolfganga Amadeusa Mozarta, koju je je čuveni kompozitor napisao kada je imao 10 godina, pronađena je u Austriji.
Komad, koji je najvjerovatnije komponovan 1767. i 1768. godine, pronađen je u notnoj svesci na jednom tavanu, javio je BBC. Eksperti vjeruju da je ova kompozicija "Allegro Molto" djelo Mozarta. Ona je napisana u notnoj svesci na čijoj je naslovnoj strani na italijanskom napisano "Del Signore Giovane Wolfgango Mozart".

Muzički ekspert Hildegard Herrmann-Schneider rekla je da je samo otac Mozarta Leopolod Mozart koristio to ime kada bi potpisivao svog sina. Notna sveska od 160 strana datira iz 1780. godine, a u njoj su i kompozicije Mozartovog oca.

Austrijski muzičar Florian Birsak izveo je četvorominutu kompoziciju na originalnom klaviru u rodnoj kući Mozarta."To nije samo neki komad, u njemu se već osjeća veličina i genijalnost Mozarta", rekao je on.

Eksperti su 2009. godine otkrili dva komada za koja se vjeruje da ih je napisao Mozart kada je imao sedam ili osam godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: