Otkriven talenat Tuzlaka Davora Matoševića

S
Sarajevo-x.com
5.11.2009. u 07:20
0
13
Otkriven talenat Tuzlaka Davora Matoševića
0
Otkriven talenat Tuzlaka Davora Matoševića
Mladi i talentirani pjevač i tekstopisac iz Tuzle, Davor Matošević, novo je ime na hrvatskoj estradi, a nedavno je potpisao izvođački i nakladnički ugovor s renomiranom hrvatskom diskografskom kućom, Croatia Recordsom za snimanje i izdavanje prvog promo maxi singla s njegove četiri kompozicije.
Ovaj 29-godišnji kantautor od 15-te godine se bavi muzikom, te je tako pjevao i svirao gitaru u nekoliko bendova, bio je član raznih zborova, a u dvadesetoj je godini otkrio svoj talent za komponiranje, te se u skladu s tim rodila i njegova želja za ozbiljnijim autorskim radom.

U međuvremenu se pridružio tuzlanskom tamburaškom sastavu „Terzijan“, a nakon toga i Zboru katoličke mladeži "Iuventus Salinarum" za koji je komponirao nekoliko pjesama, te je uskoro počeo pisati pjesme i na engleskom jeziku jer je cijeli život slušao i izvodio muziku s engleskog govornog područja.

Interesantno je da je Davor rođen sa problemima sa sluhom i govorom, te i danas sa svojih 29 godina slabije čuje dok je naučio govoriti tako da može vrlo tečno pjevati na maternjem ali i engleskom jeziku.

U to se možete uvjeriti ukoliko poslušate njegove pjesme napravljene u acoustic / indie maniru možete poslušati na web linku:www.myspace.com/davormatosevic

Promo maksi singl CD Davora Matoševića svjetlost dana bi trebao ugledati krajem decembra 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: