Beč
0

Otkazan koncert u znak sjećanja na Michaela Jacksona

Sarajevo-x.com
Jermaine Jackson (Foto: Reuters)
Jermaine Jackson (Foto: Reuters)
Čudno je kako je nakon smrti Michaela Jacksona poraslo interesovanje za njegovim "prljavim vešom", a kad je u pitanju odavanje počasti ovom velikanu pop muzike, fanovi u Evropi nemaju se čime ponositi. Planirani koncert u Beču, koji je trebao biti održan u znak sjećanja na Jacksona, otkazan je zbog nedovoljne zainteresovanosti.

Ipak, da stvari ne bi izgledale tako crno, organizatori su obećali da će isti takav događaj prirediti dogodine u Velikoj Britaniji, javlja Reuters.

Michaelov brat Jermanine Jackson trudio se da u Beč 26. septembra dovede R&B zvijezde Mary J. Blige i Chris Brown, te veteranku Natalie Cole, međutim problem je bio i u kratkom periodu za besprijekornu organizaciju ovako velikog koncerta.

"Zbog kratkog vremenskog roka nije bilo moguće organizovati da svi oni dođu, zato smo nakon pažljivog razmatranja odlučili da koncert održimo u ljeto 2010." rekao je Jermaine u Londonu.

Promotori koncerta iz kompanije World Awards Media poručili su da će tačan datum i mjesto održavanja koncerta biti poznati uskoro. Neki za otkazivanje koncerta krive austrijske organizatore, a Georg Kindel najavio je da bi nastup zvijezda u Britaniji mogao biti održan na stadionu Wembley u junu 2010. kada bi se obilježila godišnjica Jacksonove smrti.

Američki predstavnici Blige, Browna i Cole u četvrtak su otkrili da nijedan od ovih izvođača ne planira nastupiti u Beču, što je sasvim suprotno od prethodnih najava organizatora koji su očigledno bili u mogućnosti dovesti samo manje zvijezde iz svijeta muzike. Manje poznata imena znače manje kompanija koje bi ga podržale i manje zainteresovanih fanova, a to znači manje novca. U tome je suština svega.