Muzika
2

Otkazan koncert Tonya Cetinskog u Banjoj Luci

FENA
Tony Cetinski
Tony Cetinski
Zbog nepoštivanja ugovornih obaveza organizatora Front Stagea iz Banja Luke, koncert Tonyja Cetinskog u Banjoj Luci je otkazan.

Nakon koncerta u Trebinju kojim je započeta Tonyjeva turneja u BiH, a za koji do danas Front Stage nije ispoštovao finansijske odredbe ugovora, pokušavano je doći do rješenja s direktorom firme Sinišom Tomićem, ali nisu uspjeli naći kompromis.

"Žao mi je što je neko poslovno neozbiljan doveo do toga da se prvi put u životu otkazuje koncert i susret s mojoj publikom. Osjećam se moralno i emocionalno prevaren, jako sam tužan", kazao je Cetinski.

Dodao je da se trenutno brine samo da publika dobije nazad novac od ulaznica, a nada se da će u skorijem periodu, pod nekim sretnijim okolnostima, imati susret i koncert s banjalučkom publikom, saopćeno je iz agencije Komunkacija i upravljanje d.o.o.

Oglasio se i organizator, agencija Front Stage, koji je istaknuo da su koncert, kao i cijela turneja, otkazani zbog loše prodaje ulaznica i nezainteresiranosti publike.

"Front Stage je do sada organizirao više od sto koncerata i nije imao loše iskustvo ni s jednim menadžmentom nekog od izvođača ili njegovim predstavnikom, kao što je to slučaj sa Tonyjem Cetinskim i Snježanom Jerković Radočaj. To dokazuje njihov današnji dopis upućen medijima povodom otkazivanja ovog koncerta i bh. turneje", naglasili su u saopćenju.

Svi koji su kupili ulaznice za banjalučki koncert povrat novca mogu izvršiti na prodajnim mjestima gdje su ih kupili i to od ponedjeljka 3. juna.