Zvanično
0

Otkazan koncert Iggyja Popa u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Art Zone u saradnji sa menadžmentom benda The Stooges otkazuje koncert "Iggy & The Stooges” koji se trebao održati u sarajevskoj Zetri 1. oktobra tekuće godine.

"U proteklim danima ružna slika o našem gradu koja je obišla svijet, pred nas je stavila i novi izazov, u pogledu većeg osiguranja naših gostiju, a koje mi nismo mogli garantovati," navodi se u saopštenju za javnost.

"Dodatni razlozi su tehničke prirode. Koncert se trebao održati u dvorani Zetra koja je bila jedina adekvatna da ispuni sve tehničke parametre jednog takvog koncerta. Nažalost, broj prodatih ulaznica nije ispunio očekivanja ni nas kao organizatora, a ni benda."

"Art Zone se ovim putem ograđuje od bilo kakve političke stranke ili djelovanja te povezanosti sa bilo kakvim festivalom. Jednostavno je riječ o medijskoj slici Sarajeva koja je proteklih dana otišla u svijet," ističu.

"Svima koji su kupili ulaznice i radovali se ovom koncertu jednako kao i mi, ovim putem se iskreno izvinjavamo, novac za ulaznice mogu podići na istim mjestima gdje su ih kupili već od danas. Nadamo se da ćete shvatiti složenost trenutne situacije te uvažiti razloge za ovu odluku, i podržati nas u svim budućim projektima," poručuju organizatori.