Muzika
7

Osvojite ulaznice za Heineken Lovefest

Klix.ba
Heineken Lovefest, najveći muzički i omladinski festival u centralnoj Srbiji, ovog ljeta bit će održan od 7. do 9. augusta u Vrnjačkoj Banji. Portal Klix.ba daruje pet sretnih čitatelja sa po dvije ulaznice na trodnevni festival.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 23. jula do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Heineken Lovefest ", sa ličnim podacima (ime i prezime, adresa i broj telefona), bez obzira u kojem dijelu BiH živite. Dobitnici će biti izabrani metodom slučajnog odabira.

Osim nevjerovatnog i do sada najkvalitetnijeg muzičkog programa, festival je dobio novu i veću lokaciju u najljepšem dijelu grada, pored Vrnjačkog jezera.

Na novom prostoru u gradu bit će smješteno pet bina sa kojih će publika imati priliku da čuje različite muzičke žanrove – od house i tehno muzike, preko hip hopa, do poznatih melodija domaćih i regionalnih rock bendova.

Na glavnoj muzičkoj bini nastupit će legende Detroit tehna Jeff Mills, Kenny Larkin, kao i Robert Hood kome će festival ljubavi biti prvo pojavljivanje pred publikom na Balkanu.

Program će obilježiti i nastup svjetske progressive house atrakcije Prydea, poznatijeg pod imenom Eric Prydz.

Na Heineken Lovefest dolaze i holandska deep house zvezda Tom Trago, tech house dvojac Tiefschwarz, kao i britanski DJ i producent Mark Knight. Festival će zatvoriti James Zabiela kome će ovo biti drugi nastup u Vrnjačkoj Banji.

Na Energy Stageu nastupit će predstavnici nu disco zvuka Adana Twins , Finnebassen i Doctor DRU . Publici će se predstaviti i Tama Sumo, Boris Werner, kao i DJ Makam i Levon Vincent, producent i vlasnik renomiranog lejbla Novel Sound.

Partibrejkersi, Bad Copy i Who See na Live Stageu

Ljubitelji tvrđeg zvuka imat će priliku da čuju Partibrejkerse, Kandu Kodžu i Nebojšu, Ramba Amadeusa, sastav S.A.R.S., veterane srpske hip hop scene – Bad Copy i Prti Bee Gee, kao i popularni crnogorski dvojac Who See. Na Live Stageu nastupiće i hrvatska rok grupa Let 3, kao i Nikola Vranjković, Ritam Nereda i Goribor.

Publika će moći da uživa u setovima mladih DJ-eva i na Silent Stageu, dok će svi posjetioci festivala tokom dana uz disko i ambijentalne zvuke moći da se opuste na već dobro poznatoj Chill Zoni.

Gradi se najveće ostrvo ljubavi u Srbiji

Za razliku od prethodnih godina, Heineken Lovefest će ovog ljeta biti održan na većoj lokaciji u Vrnjačkoj Banji. Prema rečima organizatora, novi festivalski prostor smješten u parku pored gradskog jezera, prostire se na 20.000 metara kvadratnih i moći će da primi i do 15.000 posjetilaca za veče.

"Budući da svake godine rastemo, odlučili smo da ovog ljeta promijenimo lokaciju i napravimo najveće ostrvo ljubavi u Srbiji. Sigurni smo da će na njemu svako pronaći nešto za svoj muzički apetit i da ćemo svi zajedno uživati tokom tri festivalska dana", poručili su iz organizacije.