Od 15. do 18.3.
1

Osvojite ulaznice za Festival 84 i ludo se provedite na Jahorini

Klix.ba
Portal Klix.ba svoje vjerne čitatelje vodi na Festival 84 koji će na olimpijskoj ljepotici Jahorini biti održan od 15. do 18. marta.

Na Jahorinu stižu neka od najaktuelnijih svjetskih zvijezda uz vodeća regionalna i domaća imena. Furioznu listu Festivala 84 predvode britanske superzvijezde Sigma, poznati po hitovima koji ne silaze sa radio stanica i saradnji sa zvijezdama kao što su Kanye West, Ellie Goulding i Paloma Faith, dok oni sami predvode programe najvećih zimskih festivala zbog borderske himne "Higher" koju pjeva Labrinth.

Na Jahorinu stiže i čuveni aktivistički kolektiv i velika londonska grupa Asian Dub Foundation čiji je zvuk bio direktni uzor najvećoj balkanskoj grupi Dubioza kolektiv. Uz njih dolaze i apsolutni klupski hitmakeri Mahmut Orhan, Burak Yeter te ruski DJ duo Filatov & Karas čiji hitovi broje milijardu YouTube pregleda. Za prave techno i house maratone na planini bit će zadužena lista koju predvodi slovenački "techno otac" Umek, te proslavljeni holandski DJ mag Patrice Bäumel, ali i najtiražniji techno duo na Balkanu, banjalučki tandem Mladen Tomić i Siniša Tamamović.

Regionalne rok superzvijezde Van Gogh dolaze na Jahorinu okupiti publiku iz svih krajeva, a žestoko će biti i uz neprikosnovene regionalne rapere kao što su Bad Copy, Frenkie, Kontra i Indigo, ali i trenutno najslušanije mangupe Helem nejse. Na Festival 84 dolaze i najbolji predstavnici domaće muzičke scene After Affair, A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Vanyano, DJ Soul, Forest People, Forniva b2b Andrej Jelić, G.Edd b2b Fedja Knajdl, Merakoon, Mr. Mehikano, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Worda, Zli Jay i mnogi drugi.

Čitatelji našeg portala koji žele osvojiti ulaznice trebaju napisati zašto baš oni trebaju dobiti ulaznice za Festival 84. Osim toga, učesnici nagradne igre trebaju poslati svoje ime i prezime i broj telefona na email [email protected].