Od 13. do 15. juna
254

Osmi haloo Sarajevo Beer Festival i ove godine dovodi brojne bendove i pivske brendove

Klix.ba
Gosti 8. haloo Sarajevo Beer Festivala, koji će biti održan na parkingu ispred Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu, će od 13. do 15. juna uživati u dobroj muzici i raznovrsnoj ponudi piva.

I ove godine glavni sponzor i pouzdan partner Sarajevo Beer Festivala je haloo mobilna mreža. Festival je podržala i Turistička zajednica KS Visit Sarajevo.

Tradicionalno 8. haloo Sarajevo Beer Festival sporovodi brojne društveno-odgovorne kampanje i akcije koje posjetiocima omogućavaju ugodan boravak na festivalu. Ove godine u saradnji sa MUP-om KS festival provodi društveno odgovornu kampanju "Ako si pio, ne vozi" čime se želi podići svijest vozača, posebno mladih, o rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

S ciljem promocije odgovorne konzumacije alkohola tokom 8. haloo Sarajevo Beer Festivala, kompanija INA i Energopetrol obezbjedile su besplatan i siguran gradski prijevoz za dolazak na festival i povratak kući uz Class Plus Bus autobuse. Polazna stanica za autbuse će biti na INA Stup benzinska pumpa u 18 sati, vozit će prema Vijećnici, pored Centralne Banke do Olimpijske dvorane Zetra. Class Plus bus zaustavljat će se na autobuskim stajalištima i na benzinskoj pumpi Energopetrol na Čengić Vili.

Sarajevski festival piva je i u znaku odgovornog odnosa prema okolišu, u saradnji sa ministrom komunalne privrede i infrastrukture KS Srđanom Mandićem i KJKP RAD bit će organizovana akcija prikupljanja i recikliranja plastičnih čaša koje se koriste na festivalu.

"Zahtjev organizatora 8. haloo Sarajevo Beer Festivala da se u toku festivala postave posude za reciklažu nas je ohrabrio u pogledu brige da sav nastali otpad ne završi na deponiji otpada već da se reciklira. Želimo ovim putem pozvati posjetioce festivala da pravilno koriste kante za odvojeno prikupljanje otpada kako bi smo sav ambalažni otpad reciklirali. Neka osmi haloo Sarajevo Beer Festival sa svim svojim učesnicima započne jednu novu kampanju za naš grad „Smanjimo i reciklirajmo otpad", rekla je Maida Čukojević, šefica tehničke pripreme KJKP Rad.

U tri dana festivala bit će održani koncerti domaćih i regionalnih zvijezda. U četvrtak, 13. juna, nastupaju Vojko V, Rambo Amadeus i Brkovi. Za dobru atmosferu drugog dana, 14. juna, zaduženi su Frenkie, Kontra, Indigo, bend Kojoti i Magnifico. Subota, 15. juni, rezervisana je za publiku koja sluša Mostar Sevdah Reunion i Harisa Džinovića.

FMJAM rap tojka Frenkie, Kontra, Indigo prvi put nastupaju na Sarajevo Beer Festivalu.

"Kao muzičarima uvijek nam je cilj proširiti svoju publiku, a festivali su najbolja prilika za to. 8. haloo Sarajevo Beer Festival je značajan za našu prijestolnicu jer na jednom mjestu je moguće pogledati svirke ljudi koji se inače ne bi ni u putu sreli. Jedva čekamo da pokažemo što smo tu gdje jesmo,"rekao je Kontra.

Osmi haloo Sarajevo Beer Festival ove godine uvrstio je i nastupe dva mlada sarajevska benda Pank Flojd i Jindas.

"S obzirom na to da je Beer Festival jedan od najvećih festivala u BiH, imamo želju ali i obavezu da motivišemo mlade muzičare da rade na autorskim stvarima", rekla je Danira Kostić, glasnogovornica Sarajevo Beer Festivala.

"Izuzetna nam je čast što ćemo svoj prvi nastup u našem gradu održati upravo na 8. haloo Sarajevo Beer Festivalu. Ovo je idealna prilika da publici predstavimo ono što smo radili u proteklih godinu dana. Publika će imati priliku poslušati materijal s našeg prvog albuma koji izlazi na jesen. Drago nam je što je kompletna večer koncipirana dosta šaroliko, od hip hopa do Rambo Amadeusa. Jedva čekamo da izađemo na binu", rekao je Narcis Zečić iz banda Jindas.

U periodu prije koncerata od 16 do 19 sati posjetioci će imati priliku da se takmiče u beerpongu, drušvenoj igri Jenga za pivopije, ali i u tenisu bez reketa tačnije “nogotenisu” na teniskom terenu dizajniranom samo za 8 haloo Sarajevo Beer Festival. Ove godine imat ćemo i takmičenje u XXL stolnom fudbalu. Gigantski stol je također namjenski izrađen za 8. haloo Sarajevo Beer Festival, veličine 65 m2 a se u njemu će se takmičiti dva fubalska tima po šet igrača.

Danas počinje regularna prodaja ulaznica po cijenama od 10 KM jednodnevna i 25 KM trodnevna ulaunica. Karte se mogu kupiti putem portala Kupikartu.ba, plato Skenderija i biletarnici BKC-a. Ulaz do 18 sati je basplatan.