Muzika
9

Osječki duo Krankšvester nastupa prvi put u Sarajevu

Piše: M. N.
Hrvatski rap duo iz Osijeka, Krankšvester, nastupat će prvi put u Sarajevu. Duo čine Hrvoje Marjanović - Sett (mc, beatmaker i producent) i Davor Miletić - 3ki Stil (mc, poštar).

Potom je uslijedio album "Izmi" koji je izašao 2001. godine, 2006. je izdao "Dnevnik Dvorske Lude". Sada je pripremio 15 novih pjesama koje će se naći na albumu "Vodič kroz život za bezbrižne". Potom je uslijedio album "Izmi" koji je izašao 2001. godine, 2006. je izdao "Dnevnik Dvorske Lude". Sada je pripremio 15 novih pjesama koje će se naći na albumu "Vodič kroz život za bezbrižne".

Miletić je prvi demo izbacio sa šest godina, a u 10. godini drugi koji nije doživio veliki uspjeh. Otišao je u Zbog naroden garde gdje je upoznao beatmakere Balkanskog Špijuna i Setta. Nakon rata snimio je treći demo u saradnji sa mladim osječkim majstorima ceremonije Kandžijom i Lesom. Karijera mu kreće prema vrhu i potpisuje ugovor sa Morris Studiom. Tada nastaju singlovi "Fudbalerka", "Boli Me John", "Ukrotiti Zmiju", "Ja Ja Je koko Džambo Ja Ja Je" koji su se našli na albumu "Cirkus". Novi album zove se " U Potrazi Za Nekim Čankirom" za koji je produkciju radio Sett.

Nastup udruženog dvojca će biti održan u sarajevskom AG klubu 28. marta. Kao support nastupit će Valderrama Flow, Ariel Tanović AKI i još nekoliko lokalnih DJ-eva. Cijena ulaznica iznosi 10 KM.