Muzika
0

Orešković i Puškar bili na probi mladog benda The Evolution

Klix.ba
Jedan od najmlađih bendova na Balkanu, The Evolution, nastavlja autorski rad, probe i pripremanje nastupa. Nedavno ih je posjetio i jedan od najboljih svjetskih gitarista Damir Daddo Orešković, a podršku su dobili i od Nermina Puškara.
Orešković, koji je bio mentor na gitari članovima benda Eldinu i Rijadu Rekoviću, istakao je da je oduševljen radom mladog benda.

"Oduševljen sam time kako ozbiljno pristupaju radu, s obzirom na svoje godine, dinamikom svirke i težinom pjesama. Očekujem eksploziju autorskih radova grupe, jer su prevazišli cover pjesme. Pratim ih već četiri godine, još iz vremena kad su tri člana imala po 11 godina, i ovo što čujem sada je izvanredno. Stvaralačku eksploziju već osjetim na završenim autorskim pjesmama, pogotovo posljednjoj - "Slušaj srce". Prezadovoljan sam, a pogotovo time što su upravo oni autori i teksta i muzike novih pjesama", kazao je.

I Nermin Puškar, koji trenutno živi u Sloveniji, posjetio je bend i s njima odsvirao pjesmu "Welcome To The Jungle" te otpjevao pjesmu "Par godina za nas".

Članovima benda je kazao da trebaju snimiti pjesme i na engleskom, jer smatra da je Balkan za njih premali.

Ljubav prema muzici spojila je Eldina Rekića, Rijada Rekića, Nedžada Arnautovića, Dinu Štrkljevića, Dinu Krupića i Eminu Keskinović. Bend The Evolution je osnovan 2008. godine i od tada se ovi mladi ljudi trude pokazati talent koji imaju svirajući obrade rock pjesama, ali i radeći na svojim kompozicijama. Najmlađi članovi benda imaju 15 godina, a najstariji 17.