Popularna petorka
24

One Direction slavi desetogodišnjicu od osnivanja, najavili objavu novog sadržaja

L. K.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
One Direction 23. jula planira proslaviti desetu godišnjicu postojanja tako što će predstaviti novi sadržaj i tako obradovati svoje dugogodišnje obožavatelje, prenosi Rolling Stone.

Krajem jula bit će obilježeno deset godina otkako je Simon Cowell na muzičkom takmičenju X-Factor ujedinio pet tinejdžera u jednu grupu.

U okviru jedne decenije postojanja, 23. jula bit će predstavljena posebna internet stranica u kojoj će fanovi moći razgovarati jedni s drugima, ali i komunicirati sa poznatom petorkom. Stranica će funkcionisati kao vremenska linija u kojoj će posjetioci moći pratiti početke benda, a zatim i sve objave pjesma, albuma i spotova koji su uslijedili - sve do 2016. godine kada su objavili pjesmu "History" i najavili razilaženje.

Iako nisu osvojili prvo mjesto na X-Factoru, za vrijeme takmičenja stekli su nevjerovatnu slavu i uskoro im je nekoliko velikih producentskih kuća ponudilo ugovore za snimanje. Već 2011. godine predstavili su album "Up All Night", te su nastavili nastupati i snimati do 2015. kada je Zayn Malik napustio bend.

Uslijedio je album "Made in the A.M." nakon čega je četvorka najavila razilaženje. Od tada je svih pet članova benda objavilo solo albume.