Zenička Arena
0

Oliver održao veličanstven koncert pred 8.000 fanova

ZEDA
Oliver Dragojević u Zenici (Foto: ZEDA)
Oliver Dragojević u Zenici (Foto: ZEDA)
Legenda hrvatske muzičke scene, Oliver Dragojević, održao je sinoć veličanstveni solistički koncert u Areni Zenica, pred oko 8.000 posjetilaca. Bio je to prvi nastup popularnog Splićanina u gradu Zenici poslije 27 godina. Koncert je organizovao Radio Zenit, povodom svog jedanaestog rođendana.

Fanovi svih uzrasta, od djece do najstarijih, uglas su pjevali sve velike hitove ovog kantautora - “Magdalena”, “Cesarica”, “Dženi”, “Bez tebe”, “Neka se drugi raduju”, “Oprosti mi, pape”, “Sve bi' da' da si tu”, “Moje prvo pijanstvo” i druge stare i novije hitove.

“Bilo nam je fantastično. Publika je bila savršena. Svojim Splićanima ću kazati da je u Zenici toplo, da su ljudi dobri, da strašno dobro pjevaju, da nam je bilo jako fino i da su nas udomaćili kao da smo njihovi. Reći ću im da ćemo se vratiti ponovo kada nas pozovu”, kazao je Dragojević nakon veličanstvenog dvosatnog koncerta.

Odgovarajući na upit novinara, Dragojević je demantirao informacije da će uskoro pjevati u Beogradu.

"Zvao me Toni Cetinski i rekao da ga je u kontekstu novina krivo shvatila i napisala da ću ja vjerovatno biti neki tajni gost. To nije tačno. Za sad ne planiram pjevati u Beogradu", kazao je.

Idućeg ljeta Oliver će svoje fanove obradovati sa dva albuma - studijskim, na kojem će biti deset novih pjesama, i live albumom sa koncerta u dvorani Royal Albert Hall u Londonu, koji će se održati 19. aprila.

"Live album će izaći krajem, a studijski album prije ljeta”, kazao je Dragojević.

Oliver Dragojević u Zenici je posljednji put pjevao daleke 1982. godine, na modnoj reviji u nekadašnjem Hotelu Metalurg, zajedno sa Kemalom Montenom.

Direktorica Radija Zenit Majda Bajramović izjavila je kako je jako zadovoljna koncertom, naročito ako se uzme u obzir da je događaj organizovan bez ijednog sponzora. Ona se zahvalila agenciji “Stage Art” iz Bihaća na uspješnoj tehničkoj organizaciji koncerta.