Muzika
67

Oliver - novo ime bh. muzičke scene

Klix.ba
Mladi i ambiciozni Oliver novo je ime bh. muzičke scene.

Ovaj 24-godišnjak muzikom se počeo baviti kada je u osnovnoj školi zapjevao kao član hora. Već u srednjoj školi započinju prvi časovi akustične gitare, ali i pokreće se prvi bend sa kojim je snimio punk-rock album. Oliver kaže da muzika ne laže, govori otvoreno i direktno. On kroz muziku izražava sebe i poručuje: "Vjerujem u muziku, jer muzika je ljubav, tolerancija i empatija".

Njegov talenat prepoznao je i Nermin Puškar, pjevač i autor koji se sa Oliverom susreo u Ljubljani gdje su razmijenili nekoliko ideja i tako se rodila nova pjesma pod nazivom "Nađi me".

Puškar je pisao tekst i muziku, za produkciju je bio zadužen Joco Music House, kao i za aranžman, gitare, bas koje je svirao Josip Joco Vukoja. Klavijature za pjesmu "Nađi me" odsvirao je Adnan Mušanović, te naravno vokal Oliver.

Ovo je samo početak jednog novog poglavlja gdje će mladi, talentirani Oliver ispisati nova poglavlja u muzičkoj historiji Bosne i Hercegovine. Oliver obećava da neće stati na ovom, nastavlja sa radom, kako sa novom pjesmom, tako i sa videospotom za pjesmu "Nađi me".