Legendarni bend
161

Ogromno interesovanje za koncert Whitesnakea u Sarajevu, već prodat veliki broj karata

L. K.
Ogromno interesovanje publike za koncert benda Whitesnake u Sarajevu, pokazalo se već jutros u 9 sati kada je započela prodaja ulaznica.

Kolone formirane ispred biletarnica najbolje pokazuju interesovanje građana Sarajeva za najveći rock spektakl 2022. godine u Bosni i Hercegovini. Ulaznice se mogu kupiti putem portala www.kupikartu.ba, ili na njihovim mnogobrojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

"Već od devet sati bilježimo ogromnu posjetu naše web stranice, kao i formirane redove ispred naših prodajnih mjesta. Obzirom da je ovo oproštajna turneja legendarnog David Coverdalea, interesovanje za dolazak na sarajevski koncert ne vlada samo u BiH, već i u zemljama regije, odakle također bilježimo znatan broj kupljenih ulaznica", ističe Elvedin Gičević ispred portala Kupikartu.ba

Cijena ulaznica za parter iznosi 49 KM, a za tribine 60, 70 i 80 KM, u ovisnosti od pozicije na tribini. Za one najveće fanove Whitesnake-a, za Fan Pit je dostupno svega 1000 ulaznica, i mogu se kupiti po cijeni od 69 KM.

Važno je naglasiti da će publika u Sarajevu imati priliku da prisustvuje svjetskom rock spektaklu, obzirom da Whitesnake dolazi u punom produkcijskom kapacitetu najsavremenijeg razglasa i svjetlosnih efekata, što je jedna od glavnih karateristika pravljenja vrhunskog spektakla pored maestralnog muzičkog umijeća.

Bend Whitesnake je formiran davne 1978. godine na inicijativu David Coverdalea, tada već bivšeg pjevača čuvenog sastava Deep Purple. Na početku karijere osvajaju publiku širom Evrope, nakon čega čuvena "bijela zmija" svjetsku slavu započinje 1987. godine, objavom albuma "Whitesnake".