U BKC-u
196

Održana Večer sevdalinki u Sarajevu: S publikom sevdisali popularni pjevači, noć protkana emocijama

N. C.
Foto: D. S./Klix.ba
Brojni građani Sarajeva večeras su uživali u izvedbama sevdalinki brojnih interpretatora u Bosanskom kulturnom centru (BKC-u) u sklopu Večeri sevdalinke.

U Sarajevu s publikom su sevdisali brojni umjetnici, a ovaj spektakl svojim nastupom začinila je i Snežana Đurišić, muzička diva koja je dodatno uveličala večer.

Osim Snežane, sarajevsku publiku svojim interpretacijama počastili su Nedeljko Bilkić, Dragan Stojković Bosanac, Esad Kovačević, Adnan Jakupović, Zekija Šuman, Alma Subašić, Izeta Milišić, Šejla Grgić i Pavao Anić. Vokalne interpretatore na sceni su pratili jedinstveni i već legendarni Orkestar maestra Dinka Mujanovića.

Ljubitelji sevdaha večeras su uživali u antologijskim pjesmama kao što su "Žute dunje", "Tebi majko misli lete", "Emina", "Ne klepeći nanulama", "Čudna jada od Mostar grada", "Lijepi li su mostarski dućani", "Moj dilbere", "Snijeg pade na behar", "Kad ja pođoh na Bembašu" i mnogi drugi.

Ova spektakularna noć ispunjena je strašću, emocijama i tradicijom sevdaha te će ostaviti dubok trag u sjećanjima prisutnih koji će je zasigurno dugo pamtiti.