Muzika
0

Održana promocija albuma Maye Sar "Krive riječi"

Klix.ba
Maya Sar promovisala je svoj prvi album pod nazivom "Krive riječi", u kongresnoj dvorani hotela Holiday Inn te tokom promocije zajedno s bendom predstavila nekoliko pjesama sa albuma prvijenca, koje su prisutni sa oduševljenjem pozdravili i nagradili velikim aplauzom i ovacijama.

Obraćajući se prisutnima Maya Sar se još jednom osvrnula na proces kreiranja albuma i istakla veliko oduševljenje saradnjom sa eminentnim umjetnicima iz cijelog regiona. Također je kazala kako je glavni krivac za njen album suprug Mahir Sarihodžić, koji je na dan promocije proslavio svoj 39. rođendan.

Maya je tokom promocije otpjevala pjesmu "Milovanja" te je posvetila svom suprugu kao rođendanski poklon.

Prijatno druženje sa Mayom Sar upotpunili su dragi gosti među kojima su bili: Damir Šehanović, Laka, Lajla Torlak,Ema i Ahmed Švrakić, Šejla i Emir Cocalić, Adin Hebib, Deen, Hanka Paldum, Berin Buturović, Ema i Emir Bukovica, Mirza Šoljanin....

Album prvijenac "Krive riječi" sniman je četiri godine u čak 10 muzičkih studija u regiji, u saradnji s velikim brojem muzičara iz cijele regije kao i iz Italije. Kao mlada kantautorica Maya Sar potpisuje muziku i tekst svih svojih pjesama i time donosi svjež i sladak dašak osvježenja na bh. muzičku scenu, kojoj manjka ženskih vokala.

"Krive riječi" je album na kojem se kroz 12 pjesama u potpunosti ističu mnogo puta iskazane vrhunske vokalne sposobnosti i muzikalnosti Maye Sar,a donosi mješavinu popa i soula.

Nakon sarajevske promocije, za zakazana je promocija u Banjoj Luci, a u srijedu će biti održana promocija i u gradu na Neretvi, Mostaru.

Album, čiji je producent Mahir Sarihodžić, objavljen je 1. juna u cijeloj regiji, dok je za bh. tržište album izašao pod markicom Hayat Production.