Muzika
0

Održana press konferencija povodom koncerta Bijelog dugmeta

Sarajevo-X
U okviru svog globalnog muzičkog projekta "Soundwave", Coca-Cola je pokrenula ponovno okupljanje grupe Bijelo dugme. Nakon 15 godina ova legendarna rock grupa ponovo će pružiti jedinstveni muzički spektakl publici na koncertima u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u Sarajevu.

Prvi koncert Bijelog dugmeta održat će se u Sarajevu 15. juna na stadionu Koševo, a zatim slijede koncerti u Zagrebu 22. juna na stadionu u Maksimiru, dok će se koncert u Beogradu održati 28. juna na Hipodromu.

Najveća rock grupa sedamdesetih godina na ovim prostorima, nastupit će na koncertima u punom sastavu, koja će na pozornici specijalno za ove prilike okupiti sve članove koji su prošli kroz Bijelo dugme tokom više od dvije decenije postojanja grupe. Uz GORANA BREGOVIĆA, i trojicu legendarnih pjevača - ŽELJKA BEBEKA, MLADENA VOJIČIĆA - TIFE i ALENA ISLAMOVIĆA, sjećanje na muzički izraz, znan kao "pastirski rock", na pozornici će oživjeti i ostali članovi Bijelog dugmeta: ZORAN REDŽIĆ, VLADO PRAVDIĆ, LAZAR RISTOVSKI, MILIĆ VUKAŠINOVIĆ I DRUGI.

Događanja prati i nagradna igra, Coca-Cola Soundwave, u sklopu koje će Coca-Cola nagraditi 14000 sretnih dobitnika besplatnim propusnicama za koncert Bijelog dugmeta u Sarajevu. I ova nagradna igra Coca-Cole bit će organizovana na principu slanja SMS kodova koji će se nalaziti na promotivnim pakovanjima Coca-Cole i Coca-Cole Light, Za učešće u nagradnoj igri potrebno je poslati 5 SMS kodova čime se stiče mogućnost osvajanja besplatne propusnice za koncert u Sarajevu.

Setovi SMS kodova pristigli do 13. juna 2005. će učestvovati u dnevnim nagradnim izvlačenjima za 14000 propusnica koja počinju već od 16. maja. Setovi SMS kodova koji ne osvoje propusnicu za koncert će učestvovati u velikom nagradnom izvlačenju 29. jula za druge atraktivne nagrade u nastavku nagradne igre i to: automobil BMW Z4, 20 mobitela Sony Ericsson K500i i 50 Sony MP3 playera.

“Kada je Coca-Cola pokrenula globalni muzički projekat 'Soundwave' sa zvijezdama muzičke scene, moja prva misao bila je da bi jedino ponovno okupljanje Bijelog dugmeta našim potrošačima u Bosni I Hercegovini moglo pružiti doživljaj koji će dugo pamtiti. U tom momentu ta ideja je izgledala neostvarivo. Danas mogu reći da sam ponosan da je upravo Coca-Cola, uz pomoć organizacijskog tima, nakon 15 godina, ponovno uspjela okupiti Bijelo dugme. Vjerujem da će koncert na Koševu biti jedinstveni muzički doživljaj za sve generacije naših potrošača i sve ljubitelje Bijelog dugmeta." - izjavio je na konferenciji za novinare Fuad Strik, direktor Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo.

"Ovaj antologijski događaj svakako će biti fantastičan open-air spektakl za pamćenje. Riječ je o izuzetno zahtjevnom i kompleksnom projektu kako u smislu organizacije tako i tehničke realizacije. Istovremeno, projekt je kreativan, ali i emocionalan, jer se po prvi put nakon petnaest godina okupljaju svi članovi Bijelog dugmeta na jednom mjestu." - izjavio je Damir Begović, voditelj marketinških i PR aktivnosti cjelokupnog projekta.

Pored Damira Begovića, članovi organizacijskog tima su Radomir Marić - Raka, menadžer Bijelog dugmeta, te Asja Čengić, koordinatorica Ureda za medije i odnose s javnošću za Bijelo dugme.