U Domu Oružanih snaga
89

Održana komemoracija za Damira Pašića: Počivaj u miru, pjevaj i pleši do konačnog reuniona

I. S.
Nedim Zgodić, Elvir Lilo Hadžijamaković i Gordan Radić Gogi (Foto: T. S./Klix.ba)
Nedim Zgodić, Elvir Lilo Hadžijamaković i Gordan Radić Gogi (Foto: T. S./Klix.ba)
Komemoracija za bh. muzičara Damira Pašića održana je danas u Domu Oružanih snaga u Sarajevu. Od njega su se oprostile brojni prijatelji i kolege.

Među njima su bivši članovi grupe Seven Up Nedim Zgodić, Elvir Lilo Hadžijamaković, Gordan Radić Gogi, Fuad Backović Deen, koji se obratio putem videolinka, kao i Mahir Beathouse, Emir Bukovica...

Pašić je preminuo 24. maja u 46. godine nakon borbe s karcinomom pankreasa. Njegovi najmiliji će Damira pamtiti kao čovjeka vedre naravi, koji je do kraja vjerovao da će sve biti uredu.

"Ne mogu da vjerujem da nećemo realizirati sve naše planove oko reuniona grupe. Čuli smo se nekoliko dana prije njegovog odlaska, iako smo svi znali da je bolest uznapredovala. Dadi je bio pun optimizma da će dobiti bitku", rekao je Deen.

Damirova sestra Andrea prisjetila se njihovih anegdota iz djetinjstva te dodala: "Danas ću uzdignute glave pričati o tebi, jer znam da bi želio tako."

Gogo je dodao da će ga pamtiti po vedrom karakteru, a Lilo je kazao: "Počivaj u miru, pjevaj i pleši do konačnog reuniona."