Elektronska muzika
37

Održan spektakularni Brodolom na Jahorini: Maratonske zabave za hiljade ljude

N. C.
Završen je Brodolom Winter Magic, koji je na olimpijskoj Jahorini okupio hiljade ljudi na premijernom zimskom izdanju.

Publika iz Bosne i Hercegovine, iz svih krajeva regiona, te brojnih europskih zemalja provodila se od 11. do 13. marta uz brojne svjetske i domaće zvijezde elektronske muzike.

"Organizacija spektakularnih događaja na Jahorini postala je tradicija, a posebnu čast smo imali tokom proteklog vikenda, kada je Jahorina bila domaćin manifestaciji elektronske muzike svjetskog ranga. Zahvaljujemo se svim posjetiocima koji su upotpunili kako ovaj sjajan događaj, tako i dosadašnju, spektakularnu, skijašku sezonu, koja se, na stazama Jahorine, nastavlja u punom sjaju. Ova zimska sezona na Jahorini je istorijska kako prema organizovanim događajima tako i po sjajnoj posjećenosti koja dostiže broj od gotovo 390.000 skijaša", istakao je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Na preko 1.500 metara nadmorske visine nastupale su aktuelne svjetske muzičke zvijezde kao što su nizozemski DJ i producent Fedde le Grand, turski hitmejker Mahmut Orhan, fenomenalni španski DJ Plastik Funk, te britanski producent i DJ Mark Knight. Ovakav program pojačala je i sjajna regionalna postava koju su činili: After Affair, Kristijan Molnar, Drop Department, Andrew Meller, The Provincials, Petar Dundov, Nebs Jack, Jock i Alexander de Funk.

Pozitivne utiske sa neprikosnovenih zabava koje su održane proteklog vikenda Jahorini ponijeli su hedlajneri sa sobom, te su svoje oduševljenje podijelili i sa online zajednicom! Tako je Fedde le Grand istakao da se sjajno proveo na prelijepoj planini, Plastik Funk se zahvalio na toploj dobrodošlici i "luđačkoj" energiji publike, baš kao i Mark Knight.