Razlog nepoznat
0

Održan događaj u čast Đorđu Balaševiću, jedino RTS imao pristup

L. R.
Drugi mediji nisu imali mogućnost prisustvovati događaju (Foto: Screenshot)
Drugi mediji nisu imali mogućnost prisustvovati događaju (Foto: Screenshot)
Fondacija „Balašević“ priredila je program pod nazivom „Na Bogojavljensku noć“ u čast Đorđu Balaševiću, koji je izvodio koncerte tradiocionalno na ovu noć, međutim jedini medij koji je mogao prisustvovati događaju je Radio televizija Srbije.
Novosađani su na Bogojavljensku noć imali priliku uživati u događaju kojeg je organizirala fondacija "Balašević" ispred kuće slavnog muzičara kako bi se prisjetili nastupa koje je ovaj muzičar tradicionalno održavao baš na ovaj datum.

Međutim, ono što je iznenadilo prisutne je svakako zabranjen pristup skoro svim medijima koji su htjeli snimati događaj, osim RTS-u, kako prenosi portal danas.rs. Kako prenose, novinarskim ekipama nije bilo dozvoljeno da se kreću ulicom i prate događaj. Policija je nekim novinarima dozvolila kretanje u ulici u kojoj se događaj odvijao, međutim privatno obezbjeđenje "Intersec" nije dozvoljavalo novinarima da ostanu.

Zbog neusaglašenosti, stvorila se neprijatna situacija u kojoj policija nije obraćala pažnju na uskraćivanje kretanja novinara na javnoj površini. Još uvijek nije jasno zašto je ostalim medijima zabranjen pristup događaju.

Prema informacija ovog portala, program je počeo pjesmom „Slovenska“, a svirali su i tamburaši koji su pratili Đoleta na koncertima. Kasnije je organizovana i modna revija porodičnog brenda. U toku programa puštane su pjesme i Balaševićevi govori, a nekoliko puta se obratila i supruga preminulog muzičara Olivera Balašević.