7. aprila
200

Određeni parovi bh. takmičenja Red Bull RapLika

Klix.ba
Okršaj najboljih bh. freestyle repera zakazan je za subotu 7. aprila u sarajevskom klubu Underground. Osam finalista bh. takmičenja Red Bull RapLike 2018 izabrano je prije nekoliko dana, a od danas su poznati i parovi prvog kruga borbi.

Žiri najvećeg regionalnog takmičenja u repanju "slobodnim stilom", na osnovu prijava pristiglih iz Bosne i Hercegovine odabrao je osam MC-ijeva koji će se 7. aprila u klubu Underground u Sarajevu boriti za titulu najboljeg bh. freestylera i mjesto u regionalnom finalu Red Bull RapLike 2018.

Danas su određeni i parovi prvog kruga borbi: 2Cheif vs. Trispa, Phona vs. Normala, Geko vs. Sokol i MC Nuha vs. Rapsod MC.

Format je, kao i prethodnih godina, eliminacijski: takmičari se bore jedan na jedan, poraženi ispada, a pobjednik prolazi u naredni krug.

U žiriju će sjediti Kontra, Stoposto i Brano (Dubioza kolektiv), ulogu voditelja preuzet će Stihomir i Gagara iz hip hop ekipe Helem nejse, dok će se za dobru muziku i beatove pobrinuti Indigo.

Finalisti do subotnjeg takmičenja mogu detaljno analizirati svoje protivnike, pronalaziti njihove slabe tačke i razrađivati strategije kako da ih nadmaše u verbalnim duelima. Naravno, žiri će iznad svega cijeniti istinski freestyle i kao pobjednici će iz betlova izlaziti oni koji demonstriraju najviše improvizatorskog umijeća i budu direktno odgovarali na riječi suparnika.

Dva MC-ija će u subotu izboriti mjesta u regionalnom finalu koje će biti održano 30. juna u Tuzli. Njima će se pridružiti po dva učesnika takmičenja u Hrvatskoj (25.4.) i Srbiji (9.5.), prošlogodišnji prvak Arot (BiH), te jedan MC koji dobije specijalnu pozivnicu žirija.

Prijave su u susjednim zemljama još uvijek otvorene (u Hrvatskoj do 12. aprila i Srbiji do 22. aprila).

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.