Muzika
0

Odličan početak Heineken Music Festa u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U prepunom VIP salonu zeničke Arene u petak navečer održana je prva noć festivala "Heineken Music Fest" u organizaciji udruženja građana ZORA, Energy team & Control Music.

Led na bini su probili članovi benda Still Crazy, kojima se kasnije pridružio Damir Nikšić sa svojim posebnim uvodom i riječima da sinoćnjeg nastupa nigdje na svijetu nema. Uz originalne izvedbe Nikšića i benda Still Crazy iz Sarajeva, atmosfera se zagrijala za zenički bend Cover Art koji su dali svoj maksimum i sa razlogom vraćani na bis.

Posljednji koji su nastupili na bini, kao specijalni gosti prvog Heineken Music Festa u Zenici, bili su članovi grupe S.A.R.S. koji su izrazili zahvalnost Zeničanima koji su se u velikom broju odazvali sinoćnjem koncertu, te su istakli da im je posebno drago što ponovo nastupaju u ovom gradu.

Koncert su otvorili pjesmom "Lud" sa ovogodišnjeg albuma "Kuća časti" , a potom su uslijedile i njihove najpoznatije pjesme "Mir i ljubav", "Perspektiva", "Rakija" i druge, koje su atmosferu u zeničkoj Areni dovele do usijanja, a svaka pjesma je nagrađena velikim aplauzom.

Grupa S.A.R.S. u Zenici je po prvi put nastupila u augustu 2012. godine na Međunarodnom studentskom festivalu "Zenica zove 2012" kada su izrazili interesovanje za ponovni nastup, koji im je protekle večeri osigurao Control Music sa svojim partnerima.

Organizatori su zadovoljni sa odzivom i nastupom gostiju prve večeri festivala, a večeras će na Heineken Music Festu u Areni u Zenici na main stage-u nastupati najpopularniji DJ istočne Evrope Marko Nastić, dok će atmosferu zagrijati Vuk Smiljanić, Ady Resacovich te Control Music Team Feđa Knajdl, G Edd i Davor B.

Pogledajte ko je sve sinoć bio na Heineken Music Festu i u našoj nightlife fotogaleriji.