Nu Sound of Belgrade u Sarajevu
0

Odličan nastup beogradskih muzičara pred malobrojnom publikom

Tekst i video: Jasenko Korjenić
Novinar Sarajevo-x.com sa Vladom Divljanom, Bojanom Vunturišević i Džemalom Al Kiswanijem iz grupe Svi na pod
Novinar Sarajevo-x.com sa Vladom Divljanom, Bojanom Vunturišević i Džemalom Al Kiswanijem iz grupe Svi na pod
Kraća regionalna turneja "Nu Sound of Belgrade" sinoć je završena u Sarajevu. Svi na pod, Zemlja gruva i SevdahBaby, iako umorni od nastupa dvije noći uzastopno u Ljubljani i Zagrebu, priredili su koncert kakav je mogla očekivati malobrojna, ali pažljivo odabrana publika.

Svi na pod i Zemlja gruva besprijekorno su zvučali. Izvodili su pjesme sa svojih prvih albuma.

Zemlja gruva već je izdala svoj prvi album "WTF Is GRUVLEND?" dok članovi benda Svi na pod prvijenac najavljuju u decembru ove godine. Specijalni gost večeri bio je Vlada Divljan koji je sedamdesetih godina bio član jazz-rock grupa Merlin i Zvuk ulice, a osamdesetih bio je predvodnik popularnih 'Idola'.

Posljednji je nastupio mladi DJ Milan Stanković SevdahBaby.

Naravno, riječ je o bendovima koji su tek na početku karijere, s toga i ne čudi to što je bilo malo posjetilaca. No, njihova popularnost je u porastu, a mnogo toga će se sigurno primijeniti i nakon ove kraće turneje.

Nakon ove kraće turneje stvari će se sigurno promijeniti. Mnogo poznatih ličnosti iz svijeta muzike sa bh. muzičke scene bilo je prisutno sinoć na koncertu. Mladim beogradskim bendovima podršku su pokazali Damir Imamović, Armin Bušatlić iz Dubioza Kolektiva, Laka i Mirela.

Regionalna muzička scena je zasigurno usko povezana.