|

Od Kozarca do Coventryja: Upoznajte mladog repera Emku

Od Kozarca do Coventryja: Upoznajte mladog repera Emku
35
Piše: J. H.
27.11.2013. u 22:34
15
komentara
35

dijeljenja
Od Kozarca do Coventryja: Upoznajte mladog repera Emku Emir Bešić Emko
Emir Bešić Emko rođeni je Kozarčanin koji danas živi u engleskom gradu Coventryu, gdje uspješno gradi muzičku karijeru.
Engleski mediji ga opisuju kao muzičku zvijezdu u usponu, čiji će drugi album "Chase Your Dreams" ugledati svjetlo dana 18. decembra u Velikoj Britaniji, SAD-u i Kanadi. Trenutno je pod ugovorom sa britanskom producentskom kućom koja stoji iza nekih albuma popularnih repera i izvođača, kao što su French Montana, Trey Songz i G Unit.

Svoj rodni Kozarac, kaže, napustio je '93. pred naletom genocida, silovanja i svih brutalnih događaja koji su se desili u tom kraju naše zemlje.

"Tada sam imao tri godine. Zajedno sa roditeljima i sestrom izbjegli smo u Englesku. Prethodno, moj otac Said je bio u koncentracionim logorima Manjača, Trnopolje i Omarska", kaže Emko za Klix.ba.

Kao i mnogi mladi muzičari iz BiH i regije, Emko je u svijet muzike zaplovio zahvaljujući Edi Maajki i Frenkiju. Slušajući njihove pjesme i sam je počeo pisati i praviti beatove.

"Sa 16 godina sam kupio mikrofon i drugu opremu i počeo stvarati muziku u svojoj sobi koju sam kasnije postavljao na YouTube. Nakon skoro osam godina, producentske kuće su počele zvati. Rad se uvijek isplati i nikad ne treba prestati sanjati snove", priča ovaj 23-godišnji Kozarčanin.

Svoje muzičke idole nije nikada upoznao.

"Moj san je da upoznam Edu Maajku i Frenkija i da uspostavimo neku saradnju", poručuje naš sagovornik.

Kako kaže, snimio je jednu pjesmu na bosanskom jeziku koja se zove "Šta mala hoće od mene", ali još uvijek nije objavljena.

Do sada je učestvovao na britanskom X Factoru i showu Britain's Got Talent.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...