Red Bull MC Battle 2012
639

Objavljena imena takmičara za freestyling prvaka

Klix.ba
Prijave za ovogodišnji Red Bull MC Battle pristizale su u velikom broja i tokom vikenda. U nedjelju je bio posljednji dan za prijave, a nakon toga je žiri odabrao 16 najboljih koji će se naredne subote boriti za naslov freestyling prvaka.

Preko 50 MC-jeva iz BiH i Hrvatske poslalo je svoje prijave za učešće na ovogodišnjem Red Bull MC Battleu i stavilo članove žirija pred težak zadatak: da preslušaju sve snimke i odaberu 16 najboljih koji će učestvovati na turniru. U nedjelju 4. novembra bio je posljednji dan za prijave, a žiri se odmah bacio na posao. Njihova je odluka da će se za titulu šampiona Red Bull MC Battlea Crew Chapter 2012 boriti sljedeći MC-jevi:

MC Bezbeli Ćane MC Sila MC Crv MC Kolle MC Kupry MC Mo Masta MC Fazla MC Irfobia MC Elevejt MC Nuha

MC Heavy Beatboy Irfo zmaj MC Tanjo MC Rima MC Tibor MC Repoman

Event će biti održan u Centru za mlade Grbavica u Sarajevu, u subotu 10. novembra, sa početkom u 21:30h. Host večeri bit će popularna Remi iz jednako popularnog Elementala, a kao gosti će u pauzama između battleova nastupiti Kontra & Shtuka, Buba Corelli te Jala. Ulaz uz konzumaciju je 5 KM. Nakon turnira slijedi after party u Kriterionu, na kojem će nastupiti DJ Phat Phillie, DJ Soul, Capital City Crew, Frenkie i Remi.

Veliki broj prijava i ove godine pokazuje da je Red Bull MC Battle i dalje poslastica za hip-hopere. Nažalost, samo njih 16 može učestvovati na turniru a samo će jedan postati šampion. No, ono što je još važnije jeste prilika da pokažu svoj talenat i umijeće. I, naravno, druženje.