Muzika
196

Objavljen spot za "Svijet za nas": Puste ulice Tuzle i Fiat 500

Klix.ba
Spot za prvi singl bh. benda Univerzitet Angele Merkel "Svijet za nas" danas je ugledao svjetlo dana. Snimljen je na pustim ulicama Tuzle u Fiatu 500, a pod palicom Azura Jahića iz produkcije Miris.

Producent pjesme je Đani Pervan, a tekst i muziku potpisuje Adis Selimović, koji je za Klix.ba istakao da on i kolege iz benda kroz svoju muziku, potaknuti jedinstvom našeg naroda koje je iskazano tokom poplava, gaje vjeru u dobre namjere i da su sigurni da nas one mogu izvesti na pravi put. Posebno su oduševljeni gestama srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, za kojeg Adis kaže da je normalnima vratio nadu u ljude.

Bend će do septembra objaviti još jedan singl, a postoji mogućnost da snime duet sa jednim regionalno poznatim hiphoperom. Dodaju da će im i ubuduće cilj uvijek biti "bijeg od kiča, šunda, golotinje i pornografije".

Nakon MTV-a očekuju ih promocije po BiH i regionu.

Univerzitet Angele Merkel čine vokal Vedran Sijerčić, saksofonista Damir Ahmetović, basista Amel Tahirović i gitarista Adis Selimović. Njihov prvi album je još uvijek pod radnim nazivom "Nemogući patriotizam", a bend se žanrovski svrstava u electro pop punk.