Menadžer tvrdi
333

Objavljen i datum koncerta Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu

Piše: L. K.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Koncert bh. muzičara Gorana Bregovića pod nazivom "Tri pisma iz Sarajeva", koji je trebalo da bude održan prošlog ljeta na Bijeloj tabiji u Sarajevu, bit će održan 24. augusta ove godine.

Menadžer Gorana Bregovića, Faruk Drina, objavio je, naime, na svom Facebook profilu poster najave koncerta na kojem je naveo datum na koji će popularni pjevač nastupati u Sarajevu. Datum nije bio objavljen ranije jer se razmatrao početak SFF-a, a u koncertu je moguće učestvovanje Sarajevske filharmonije. Ukoliko to ne bude izvodljivo, zamjena će biti Praška filharmonija.

Veliki broj svjetskih medija iskazao je interesovanje za praćenje koncerta te je do sada bilo i nekoliko ponuda za prijenos koncerta uživo.

Foto: Faruk Drina/Facebook
Foto: Faruk Drina/Facebook

Podsjetimo, album "Tri pisma iz Sarajeva" je postigao veliki uspjeh u svijetu, a posebno u SAD-u gdje je bio prvi na listi najprodavanijih CD-ova iTunesa. Album je inspirisan kršćanstvom, judaizmom i islamom. Šalje poruku mira, uzajamnog razumijevanja i predstavlja kulturne razlike kao nešto što bi trebalo da cijenimo. Također, predstavlja multikulturalnost i multietničnost Sarajeva.

Sastoji se od 11 pjesama, a na njemu se pojavljuje svjetski poznati Rasahid Taha iz Alžira, Asaf Avidan iz Izraela i Bebe iz Španije.