|

Obama stari "cooler": Kendrick Lamar najdraži muzičar američkog predsjednika u 2015.

Obama stari "cooler": Kendrick Lamar najdraži muzičar američkog predsjednika u 2015.
1
Klix.ba
10.12.2015. u 17:59
3
komentara
1

dijeljenja
Obama stari "cooler": Kendrick Lamar najdraži muzičar američkog predsjednika u 2015. Barack Obama (Foto: EPA)
Barack Obama je izjavio kako je pjesma "How Much Cost A Dollar", američkog repera Kendricka Lamara, njegova najdraža pjesma u 2015. godini.
Lamar, hip-hop umjetnik iz Comptona u Californiji, često se nalazi na listama najboljih repera.

U ovoj godini nominovan je za čak 11 Grammyja, uključujući nagradu za najbolji album u 2015. godini. Na albumu "To Pimp A Butterfly" nalazi se i Obamina najdraža pjesma.

Kendrick Lamar jedan je od najuspješnijih američkih muzičara u 2015. godini Kendrick Lamar jedan je od najuspješnijih američkih muzičara u 2015. godini
Američki predsjednik ni ranije nije krio svoju sklonost prema hip-hopu, tako da njegov izbor za najbolju ovogodišnju pjesmu mnoge nije iznenadio.

Ipak, rap muzika često je veoma kritična prema vlastima, na što nisu imuni ni američki predsjednici. Tako su u pojedinim pjesmama spominjani i Obamini prethodnici George W. Bush i Ronald Reagan.

Njegova supruga Michelle Obama također je ljubiteljica ove vrste muzike. Naime, Prva dama najavila je izdavanje hip-hop albuma s ciljem, kako je izjavila za magazin People, promocije zdravijeg života Amerikanaca.

Bijela kuća sigurno nikad nije bila ovako cool.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...