Bogat program
51

Novogodišnji gala koncert Lege Artisa 28. decembra u Tuzli

A. K.
Detalj s prošlogodišnjeg koncerta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s prošlogodišnjeg koncerta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tradicionalni novogodišnji gala koncert društva Lege Artis iz Tuzle bit će upriličen 28. decembra ove godine u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u ovom gradu.

Lege Artis već šestu godinu za redom krajem decembra organizuju svečani koncert na kojem sumiraju godinu na izmaku i predstave se svojoj brojnoj publici.

Ovo društvo iza sebe ima još jednu uspješnu programsku godinu ispunjenu brojnim nastupima u Tuzli i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine te horskim šampionatom koji je 2019. premašio sva očekivanja.

"Iza nas je još jedna uspješna godina te s radošću publici poklanjamo novogodišnji gala koncert. Ove godine postali smo bogatiji za nove članove te za Malu školu klavira, koja uz našu Malu školu violine predstavlja posebnu snagu i energiju Lege Artisa. Naš mješoviti hor imao je brojne uspješne nastupe, a svi zajedno smo organizovali još jedan internacionalni horski šampionat, koji je ove godine okupio više od hiljadu učesnika. Također, ovogodišnji koncert za koji se prošle godine tražilo mjesto više u dvorani BKC–a, za nas svake godine predstavlja poseban izazov da ljestvicu podižemo kvalitativno", kazao je Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac društva Lege Artis.

Tradicionalni Novogodišnji koncert biće održan u dvorani BKC–a u tuzli 28. decembra u 19 sati, a ova ustanova kulture kao i prethodnih godina suorganizator je ove gala večeri.

Ulaz za sve posjetioce je slobodan, a uz članove Lege Artisa na koncertu će nastupiti Ansambl Iskre pod dirigentskom palicom Damira Beganovića te solisti Ena Ovčina, Maida Habibović, Slađana Dedić i Dženana Huseinagić, kao i najmlađi članovi Lege Artisa. Na programu su djela Brahmsa, Piazzole, Jeličanina, Jenkinsa i drugih.