Muzika
0

Novo optužujuće svjedočenje protiv Michaela Jacksona

NINA
Na suđenju protiv Michaela Jacksona zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnog dječaka, svjedočenje bivšeg službenika koji je vidio pjevača kako strasno ljubi jednog dječaka odjeknulo je kao bomba.

Riječ je o Ralfu Chaykinu, koji je početkom devedesetih bio čuvar na Jacksonovu ranču Neverland. On je prilikom svjedočenja u četvrtak opisao scenu koju je početkom 1993. vidio kroz prozor Jacksonova kupatila.

Prema njegovom svjedočenju, Jackson je dječaka mazio po glavi, ljubio ga po glavi, licu, usnama, prešao je na bradavice, pa još niže, dok dječakov penis nije stavio u usta. Sve se događalo oko ponoći, kada je pjevač u društvu dječaka otišao u jacuzzi, izvijestila je agencija AFP.

Dotični dječak, čiji identitet nije saopšten, podnio je tužbu protiv "kralja popa" zbog seksualne zloupotrebe 1993.

Tužba je potom povučena "u zamjenu" za 20 miliona dolara isplaćenih dječakovoj porodici, kako se govorkalo.

Svjedok ništa nije prijavio policiji, strahujući da mu ne bi vjerovali, iako je nekoliko sedmica kasnije ponovo vidio Jacksona kako strasno ljubi dječaka, držeći jednu ruku na njegovu šlicu.

Na ovo svjedočenje nadovezao se iskaz pred sudom bivše sobarice u Neverlandu Adriane McManus. Ona je ispričala da je vidjela Jacksona kako ljubi tri dječaka, ponekad u obraz, dodirujući im istovremeno zadnjicu ili šlic.

Jedan od ta tri dječaka bio je, kako je rekla, Macaulay Culkin, zvijezda serijala filmova "Sam u kući".

Ona je dodala da su trojica dječaka redovno spavala u Jacksonovom krevetu u razdoblju od 1991. do 1994., kada je ona radila kao sobarica.

Jacksonovoj odbrani jedino je preostalo da ospori njihov kredibilitet. U tome je djelomično uspjela, ukazujući da su oba svjedoka bila financijski motivirana, da su prodavali tabloidima svoje priče o Jacksonu, lažno svjedočili, pokušali iznuditi novac preko sudskih procesa, koje su izgubili.