{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novo iz Gramofona: Marimanga TRIO & Bojan Zulfikarpašić

S
24.1.2005. u 18:04
0
0
Novo iz Gramofona: Marimanga TRIO & Bojan Zulfikarpašić
0
Novo iz Gramofona: Marimanga TRIO & Bojan Zulfikarpašić
Marimanga TRIO & Bojan Zulfikarpašić novi je album koji je objavila izdavačka kuća Gramofon.
Ovo je drugi album kosovsko-bosanskog trija, nakon CD-a Adventure Has Just Begun koji je objavljen prije četiri godine. Trio sačinjavaju Armend Xhaferi (gitara), Enes Seferović (kontrabas) i Bajram Istrefi (bubnjevi, udaraljke), a već nekoliko godina aktivni su na austrijskoj klupskoj sceni. Na albumu im se, kao gost na šest kompozicija, pridružuje pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Na CD-u koji je objavljen u okviru edicije Novi Gramofon, nalazi se devet kompozicija snimljenih u Feedback studiju u Beču u junu 2001. godine. Repertoar čine originalne kompozicije Armenda Xhaferija, nekoliko tradicionalnih pjesama s Kosova i “Zilbra”, kompozicija Bojana Zulfikarpašića koja je prvi put snimljena i objavljena na albumu Zulfikarpašićevog kvarteta prije više od deset godina.

Muzika Marimanga Trija jedinstvena je fuzija jazza i tradicionalne muzike koja donosi rijetku neposrednost i svježinu uprkos globalnom trendu sličnih fuzija aktuelnom čitav niz godina. Njihove umjetničke ambicije ne zasnivaju se na trendovima već na izražavanju vlastitog muzičkog identiteta koji je bitno određen kako vlastitom muzičkom tradicijom tako i historijom jazza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: