|

Novi zvuk Beograda u Sarajevu

Novi zvuk Beograda u Sarajevu
0
S
Sarajevo-x.com
15.11.2010. u 11:42
8
komentara
0

dijeljenja
Novi zvuk Beograda u Sarajevu
Najaktuelniji mladi beogradski bendovi SevdahBaby, Zemlja Gruva i Svi na pod! nastupit će krajem novembra u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu, u okviru programa Nu Sound of Belgrade kojeg organiziraju MTV i Dom omladine Beograda.
Prvi koncert bit će održan 25. novembra u ljubljanskom Kinu Šiška, dan kasnije u zagrebačkoj Močvari, dok će u subotu 27. novembra nastupiti u sarajevskom Domu mladih.

Svaki od ovih bendova predstavlja drugačiji aspekt plesne muzike. Tako SevdahBaby nudi novi pogled na plesnu tradiciju sa ovih prostora, obogaćenu modernim ritmovima i preoblikovanu za novo vrijeme u kojem živimo.

Zemlja gruva je ustanovila gruvlend! u kojem je stil manje važan, a jedino što se računa je dobar gruv koji pokreće na ples.

Intenzivnim korištenjem svih prednosti elektronske muzike, Svi na pod! postiže svjež i snažan indi-pop zvuk sa elementima trip-hopa i duba. Specijalni gost, na nastupu ove grupe, koja je kao predgrupa nastupala sa Massive Attackom, bit će i bivši Idol Vlada Divljan.

Koncerti pod nazivom Nu sound of Belgrade imaju za cilj da u regionu predstave novu generaciju beogradskih autora i bendova čiji hitovi su vodeći kako na top listama tako i na plesnim podijima beogradskih klubova
u posljednjih godinu dana.

Ulaznice za sarajevski koncert moći će se kupiti od ponedjeljka 22. novembra na platou Skenderije. Cijena ulaznice je 10 KM, a koncert počinje u 20.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...