Muzika
0

Novi video spot grupe Emir & Frozen Camels

Sarajevo-X
Grupa Emir & Frozen Camels je tokom proteklog vikenda u Zagrebu završila snimanje novog video spota za njihov novi singl-pjesmu "Uhljup-Glamour papak", sa novog albuma "Znam".

Kao što je već poznato, kao gosti banda u ovoj pjesmi i u spotu se pojavljuju izvanredni El Bahattee, Elvis J. Kurtovic i Rambo Amadeus. Spot je osim na zagrebačkim, snimljen i na sarajevskim lokacijama, a scenarij i režiju potpisuju zajednički poznata zagrebačka rediteljica Marina Andree i Emir Bukovica.

Po riječima samog Emira, vodđe banda Emir & Frozen Camels, pjesma na šaljiv način govori o, u biti, veoma ozbiljnim temama, kao što su primitivizam, ljudska ignorancija i lažni glamour:"Drago mi je da sam uspio barem na jednoj pjesmi okupiti ovu trojicu mojih prijatelja, ali prije svega vrhunskih autora, koji su svaki na svoj način kroz svoje karijere govorili o ovim temama, na koje ni jedna sredina iz kojih svi mi dolazimo nije imuna".

Zanimljivost ovog video spota je i pojavljivanje, u Hrvatskoj već kultnog hip-hopera El Bahatteeja, kojemu je ovo prvo javno pojavljivanje nakon njegove odluke o povlačenju iz muzičkih voda.