Uskoro na tržištu
0

Novi studijski album Luke Nižetića

Sarajevo-x.com
Treći studijski album hrvatskog muzičara Luke Nižetića "Na tren i zauvijek" donosi 12 pjesama među kojima je i nagrađena "Zapleši sa mnom" s ovogodišnjeg HRF-a. Pjesme su rađene u čistom pop-rock maniru za koji Luka priznaje da je muzički identitet koji najbolje odgovara njegovom senzibilitetu.

Album je plod saradnje s eminentnim autorskim i producentskim imenima. Uz sarajevskog autora Dinu Šarana iz benda Letu štuke, od potpisnika numera ističemo Sašu Lošića Lošu, te Nenu Belana na čiju je muziku stihove napisao Arsen Dedić.

Iza aranžmana stoje iskusni i renomirani Nikša Bratoš, provjereni saradnik Đani Pervan (Letu Štuke, Rundek Cargo orkestar) i talentovani Dino Šukalo. Također tu je i Bruno Urlić (ex Zabranjeno pušenje, Ezerki) kao autor numere "Tko će mi noćas..." u kojoj je došlo do zanimljive saradnje Luke i hrvatske pjevačke dive Radojke Šverko.

Koncept cjelokupnog izdanja je ljubav koja nas pokreće. Luka, koji u javnosti ima imidž mlade, bezbrižne, sretne, pristupačne i vesele osobe, upravo na najbolji mogući način može taj osjećaj približiti publici kao osoba kojoj su od ljubavi narasla krila.

Lukin novi singl je pjesma "Na tren i zauvijek" s istoimenog nadolazećeg trećeg studijskog albuma, čiji je izlazak planiran za 1. oktobra. Pjesmu potpisuje Dino Šaran, a aranžman Nikša Bratoš. Radi se o pravoj pop-rock pjesmi, čvrstih gitarskih linija, te raskošnih bekvokalskih intervencija i Lukinih emotivnih interpretativnih finesa s iznimno pozitivnom tekstualnom porukom u Lennonovskom maniru poput refrenskog dijela "...na tren i zauvijek ljubav je lijek".