'Godine prolaze'
0

VIDEO / Novi spot grupe 'Spanish Flyz'

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački bend 'Spanish Flyz' osnovan je 1999. godine pod imenom 'Bad Joke'. Svoj prvi nastup i promociju singla 'Supermen' ovaj punk rock bend održao je 2001. godine i, iako su i tada nastavili s radom, na sceni se ponovo, ali u novoj postavi pojavljuju 2004. godine. Nedavno je snimljen spot za jednu od njihovih pjesama 'Godine prolaze'.

Uporni momci koji za sebe kažu da sviraju melodic punk rock prije četiri godine objavili su svoj prvi album pod nazivom 'Ovo ne valja' na kojem se našlo deset autorskih numera, a tada mijenjaju i naziv benda iz 'Bad Joke' u 'Spanish Flyz'.

Svirali su u brojnim gradovima Bosne i Hercegovine, nerijetko su gostovali u sarajevskim klubovima 'Sloga' i 'Bock', ali i na muzičkim festivalima.

Mlada postava u sastavu Džanan Junuzović - gitara i vokal, Haris Hadrović - bubnjevi i vokal, Amer Mahmutović - Cane - vokal i Haris Saračević - bass i vokal, početkom 2009. godine počinje s radom na svom drugom albumu, te izdaju novi singl 'Deen'.

Ovaj bend se može pohvaliti sa 30 autorskih pjesama, jednim EP-om, tri singla, sa nekoliko Live snimki, a iza njih je i tridesetak svirki.

Nedavno su momci iz 'Spanish Flyza' snimili i spot za pjesmu 'Godine prolaze'. Spot je sniman u Ljubljani, a radio ga je akademski slikar Ismar Mujezinović.

Poslušajte pjesmu i pogledajte spot grupe 'Spanish Flyz'.