Muzika
0

Novi spot Dubioza Kolektiva za pjesmu "Šuti i trpi" (video)

Sarajevo-x.com
Novi spot Dubioza Kolektiva za pjesmu "Šuti i trpi", je počeo sa emitiranjem u Bosni i Hercegovini, i predstavlja najavu novog albuma pod nazivom "Firma Ilegal" koji će se pojaviti u martu kao izdanje izdavačke kuće "Ekipa".

Sam spot i pjesma "Šuti i trpi" predstavljaju novost za medije u BiH jer su koncipirani kao kolaž izjava političara i građana koji ilustriraju stvarnost u našoj državi, te bez potrebe za puno intervencija od strane umjetnika pokazuju kako bh. svakodnevnica kreira protestnu pjesmu.

"Baš zbog direktne i jasne poruke koju spot nosi, ne očekujemo da se spot previše vrti na našim TV stanicama. Za sve koji žele vidjeti spot, mogu ga pogledati na internetu", poručuju iz Dubioza Kolektiva, a stranica na kojoj se spot može naći je www.youtube.com/dubiozatv.

Osim ovoga, najavni singlovi za pjesme "Firma ilegal" i "Šuti i trpi" su se počeli emitirati na radio stanicama širom BiH, a ove, kao i još neke od pjesama sa novog albuma, mogu se poslušati i na myspace stranici benda www.myspace.com/dubioza. Uz sve ovo, najavljena su i iznenađenja za sve fanove i ljubitelje muzike Dubioza kolektiva koja možemo očekivati u narednom periodu.

Zvanične promocije albuma će početi u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta BiH 20.03., a nastaviti će se 24.03. u Zenici u klubu "Jazz", 25.03. u Tuzli u klubu "Sloboda", 26.03. u Banja Luci u klubu "Mister X" i 27.03. u Mostaru u klubu "Mojito".

Nakon promocije albuma unplugged koncertom u sarajevskom klubu Coloseum 28.03., u aprilu slijede koncerti u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banja Luci.