Muzika
0

Novi single grupe "Emir & Frozen Camels"

Sarajevo-x.com
Stara i već gotovo tradicionalna američka pjesma “Santa Claus is coming to town” dobila je ovih predprazničnih dana još jednu verziju.

Ovaj put je to malo mračnija “bluesy” verzija u izvođenju grupe “Emir & Frozen Camels”, kojoj je svesrdnu pomoć ponovo pružio odlični američki blueser Danny Shepard, poznat po saradnji sa “smrznutim kamilama” na njihovim albumima “San” i “Znam”.

Ideja o neobičnoj obradi ove, u biti dječije, pjesme dogodila se prilikom slučajnog Emirovog čitanja originalnog teksta pjesme:” Učinilo mi se da originalna muzika uopšte ne prati samu suštinu teksta. Dok je tekst prepun nekih dark dijelova tipa “moraš biti dobar, pazi ovo, pazi ono….”, jer Big Brother Santa sve vidi i čuje, muzika je u nekom happy veselica fazonu. Pomislih, hajde da čujem kako bi to zazvučalo da i mjuza prati feeling koji odaje tekst. I eto, to je sad to”.

Odrastajući u vremenu kada je Santa Claus bio Djeda Mraz englesko-bosanski tekst ne zapostavlja ni jednog od “njih dvojice”.

 Uz gore pomenute Emira i Danny Sheparda, na pjesmi sviraju i ostale dvije američke “smrznute kamile” bubnjar Darrell Nutt i basist AC/DC-jevac Cliff Williams. Pjesma je snimljena u “Definition Media” studiju na Floridi i ovih dana će dobiti i svoju video prezentaciju.