Muzika
0

Novi single grupe Emir & Frozen Camels

Sarajevo-x.com
Ljeto je iza nas.Sunce, more i morske ljubavi postaju samo lijepo sjećanje. Jesen donosi i nostalgiju za proteklim danima. Uz sve ovo uklapa se novi singl i video spot grupe “Emir & Frozen Camels” za pjesmu “Ti i Ja (Sevdah blues)”, koji će se ovih dana pojaviti na televizijskim stanicama BiH, Hrvatske, Slovenije i SiCG.

Brzina svakodnevnog života, pa i trendovi nekih muzičkih redakcija već odavno su nas odvikli od lijepih i laganih pjesama, tako da ce nas ova pjesma vratiti na tren u dane kad su se rock balade puno cešće vrtile na našim radio i TV stanicama

Interesantno je reći da su Emir i ekipa ovaj video spot snimili u Americi i da se u njemu po prvi put pojavljuju članovi americke postave “smrznutih deva”, blueser Danny Shepard i Darrell Nutt. Spot je većinom snimljen u “Translucent Records” studiju u Fort Myersu, na Floridi, u kojem je snimljen i album “Znam”, a dijelom na više drugih različitih lokacija ove američke države. Snimanje, režiju, montažu i produkciju potpisuje visečlana ekipa iz SAD-a i hrvatskog studija “Dim”.

Inace, ova pjesma mozda i ponajbolje dočarava filozofiju pristupa muzici Emira kao autora i njegove grupe E&FC kao izvođača iste. Živeći u dva različita svijeta Emir sa sobom nosi i dva različita svijeta muzike.Osječajući oba svojima, on ih pokušava sastaviti. Koliko uspješno? Neka to kaže i ova pjesma, na kojoj susrećemo čudni mix etna i majstorski odsvirane dionice američkog bluesera Danny Sheparda, koji je odlučio da ovu pjesmu objavi i na svom novom albumu. A o temi pjesme? Dovoljno je reći da riječ «sevdah» znači «ljubav» i sve one lijepe stvari u njoj.