Muzika
0

Novi singl najavljuje album "Best of" benda Emir & Frozen Camels

Sarajevo-x.com
Rock bend Emir & Frozen Camels upravo priprema svoj "Best Of" album na kojem će se naći najpoznatije pjesme sa protekla tri albuma ovog benda, kao i jedna nova bonus pjesma kao iznenađenje svojim fanovima.

Lider benda, Emir Bukovica se trenutno nalazi na Floridi (SAD) gdje u studiju priprema pomenuti album u društvu američke postave "Smrznutih kamila".

Radeći na albumu, Emir je imao priliku ostvariti poznantsvo sa živućom legendom i jednim od najboljih svjetskih bas gitarista - Neilom Stubenhausom.

Neil Stubenhaus je svirao na preko 20 Grammy Awards nagrađenih pjesama, ima najviše snimljenih pjesama u studiju u historiji muzike, a veliku listu zvijezda s kojima je do sada svirao čine i pojedine kao što su nedavno preminula Whitney Houdson, potom, Barbra Streisand, Aerosmith, Elton John, Rod Stewart, Billy Joel, Frank Sinatra, Nancy Wilson, Patti LaBelle, Ricky Martin, Cher, Joe Cocker, Julio Iglesias, BB King, Eros Ramazzotti, Lee Ritenour, Tom Scott...itd.

Emir je također za vrijeme svog boravka na Floridi ugostio i svoje prijatelje iz dvojca 2Cellos, Luku Štulića i Stjepana Hausera, koji su trenutno na američkoj turneji sa Eltonom Johnom. Na njihov poziv Emir je bio specijalni gost na koncertu 2Cellos i Eltona Johna koji se održao na Floridi.

Izlazak "Best of" albuma i novog singla "Smrznutih kamila" očekuje se na proljeće.