Fuad Backović Deen
0

Novi singl ”Bez trunke srama”

Sarajevo-x.com
Nakon singla "Priđi bliže", na kojem se kao specijalni gost pojavio američki reper KC, a koji je nagrađen hitom godine (2008.) na Regionalnom radio-televizijskom festivalu u Zenici, Deen je uradio novi singl i video za pjesmu "Bez trunke srama".

Pjesma je najavni singl novog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati u aprilu ove godine, što će biti Deenov šesti album u karijeri, a četvrti samostalni.

Pjesma "Bez trunke srama" je remake grčke pjesme iz 2004. godine, grčkog pjevača Notis Sfakianakisa koja u originalu nosi naziv "Ti na leme". Stihove za Deenovu verziju pjesme uradila je vrlo cijenjena i uspješna autorica iz Beograda, Aleksandra Milutinović, a aranžman je doradio Deenov muzički producent Mahir Sarihodžić u studiju "Long play" u Sarajevu gdje se i snima novi album.

Video za pjesmu "Bez trunke srama" režirao je jedan od najuspješnijih reditelja na Balkanu, Dejan Miličević, u saradnji sa video produkcijom "Solide state logic" iz Sarajeva. Kadrovi su snimani u sarajevskom hotelu Central, a djevojka koja se pojavljuje u spotu je sarajka Amra Beganović. Pjesma najavljuje jedan potpuno drugačiji i zreliji zvuk te promjenu muzičkog izražaja, kako muzički tako i scenski.