{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi Madonnin album uznemirio rabine u Galileji

N
NINA
9.10.2005. u 20:40
0
0
Novi Madonnin album uznemirio rabine u Galileji
0
Novi Madonnin album uznemirio rabine u Galileji
Novi album američke zvijezde Madonne, koji će se uskoro pojaviti na tržištu i na kojem je jedna pjesma posvećena jednom od velikih učitelja kabale, židovskog mističnog vjerskog učenja čiji je pristaša i sama pjevačica, uznemirio je rabine u Safadu u Galileji, izvijestio je list Maariv.
Pjesma nosi naslov "Isak" po čuvenom kabalisti Rabiju Isaku Luriju (1534. – 1572.), zvanom Ari (lav), koji je od grada Safada, gdje je i pokopan, napravio veliki centar kabale.

Rabini iz Safada smatraju da korištenje imena velikog učitelja židovskog filozofsko-religijskog misticizma, poštovanog kao sveca, radi stjecanja novca predstavlja svetogrđe, naveo je isti list.

"Židovski zakon zabranjuje korištenje imena svetog Arija s ciljem zarade. Ono što Madonna radi jednostavno nije ispravno i ostaje mi samo da je žalim zbog kazne koja će je stići s neba", izjavio je rabin Raphael Coen, ravnatelj talmudske škole u Safadu koja nosi ime Rabija Isaka Lurije.

Madonna (46), koja je dugo bila seks-simbol, nedavno je postala pristalica kabale. Promijenila je ime u Ester i počela se pridržavati sabata, svetog dana u židovskoj vjeri.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: