Muzika
0

Novi izvođači na Exit Music Live bini

Sarajevo-x.com
Exit Music Live bina i ove godine donosi potpuno nove izvođače za koje još niste čuli, pobjednike Play at Exit konkursa, ali i bisere sa Exit etikete, na kojoj je do sada izdato 25 izvođača.

Exit Music Live postaje sve popularnije mesto na Exitu, s obzirom na muzičku svježinu kojom doprinosi festivalu, neposrednu, drugarsku podršku bendovima iz publike i internacionalnu raznovrsnost i raznolikost pravaca.

Na Play at Exit konkurs prijavilo se više od 950 muzičara iz cijelog svijeta, 24 je izabrao žiri, dok je tri izvođača izglasala publika. Baš jedan od pobjednika konkursa, grupa Ego, otvara Exit, a u četvrtak će pored njih na Exit Music Live bini nastupati i sarajevski hardcore metal bend, Flatline, alternativni rok iz Nemačke, The Backs, danski Rated i britanski One Last Laugh. Hedlajnere ove večeri predstavljaju Kanda Kodža i Nebojša, kao i veoma popularni italijanski rok bend Verdena.

Petak otvara beogradski sastav Lenorestate, a pridružuje mu se Folk-Pop-Alt-Country bend iz Austrije, Alasac. Iz Mađarske nam dolazi breakbeat electro pop, Carbonfools, dok će estetiku eksperimentalne elektronike začiniti New Wave Syria iz Slovenije. Domaću podršku petku naveče pružiće već, našoj publici dobro poznati izvođači, Autopark, Disciplin A Kitschme i Zemlja gruva.

Zbog čega su se od 950 bendova izvođača koji su aplicirali na Play at Exit konkursu, izdvojili upravo gothic metal bend Groteska i punk surf sastav Threesome, saznaćemo u subotu na Exit Music Live bini. Nešto nježnije melodije donosi ruski Tip Top Tellix, kao i mađarski trip-hop downtempo sastav Sadant, koji dolazi povodom programa razmjene bendova sa Sziget festivalom. Iz muzičke meke pop muzike, Šefilda, stiže Hey Sholay, psihodelični pop, koji će sjajno zagrijati atmosferu za superpopularni hrvatski Nipplepeople. Subotu na Exit Music Live bini zatvoriće domaći sastavi Jarboli i Generacija bez budućnosti.

Nedelju će otvoriti pobjednici Play at Exit konkursa, niški pop i post-punk bend, Kiša kerozina i makedonski June. Iz Bugarske stiže funk podrška u vidu dvojca Phuture Shok, a iz Hrvatske pop punk sastav, Kinoklub. Poslednje sate na Exit muzic Live bini odsviraće i predstavnici domaće scene, Popečitelji, Vroom i Darkwood Dub.

U sve aktuelnijoj dominaciji elektronske muzike, kojoj se okreću i najveća imena u svom aktuelnom radu, i koja se ušunjala na sve bine festivala, moglo bi se reći da je Exit Music Live jedna od uporišnih tačaka i utočišta live i gitarske muzike na Exit festivalu.