Muzika
0

Novi album Zabranjenog pušenja "Radovi na cesti" stiže za 15 dana

Klix.ba
Novi album grupe Zabranjeno pušenje "Radovi na cesti" bit će objavljen 10. oktobra u 10 sati, a fanovi će ga moći besplatno preuzeti na portalu Klix.ba.

Pripreme za izlazak albuma su pri kraju, spot za drugi najavni singl, pjesmu "Ti voliš sapunice", bit će gotov ovih dana, a pjesme su trenutno u fazi masteringa, koji u londonskom Metropolis studiju radi dugogodišnji saradnik grupe John Davis, koji je u svojoj karijeri sarađivao s velikim svjetskim izvođačima (U2, Manic Street Preachers, Arctic Monkeys, Led Zeppelin, Kaiser Chiefs...).

Album će u svim državama regije biti objavljen u istom trenutku, 10. oktobra 2013. u 10 sati. Publici u BiH će biti dostupan na našem portalu.

Besplatan download albuma "Radovi na cesti" grupe Zabranjeno pušenje omogućili su partneri ovog projekta Sarajevsko pivo, Choco Lips i AriZona.

Veliki uspjeh prvog najavnog singla albuma "Radovi na cesti", pjesme "Boško i Admira", koja je na Youtubeu od objavljivanja, na Dan grada Sarajeva, 6. aprila ove godine, do ovog trenutka pregledana 450.000 puta, pokazao je da i publika, uz bend, nestrpljivo očekuje izlazak novog, desetog albuma Zabranjenog pušenja.

"Budući da se radi o jubilarnom albumu, velika je odgovornost i pritisak, ali mislim da smo uradili pravu stvar i da ćemo opravdati očekivanja naše publike, koja je bila uz nas sve ove godine", rekao je Sejo Sexon, frontmen grupe Zabranjeno pušenje, u trenucima relaksacije od napornog snimanja.