Muzika
0

Novi album grupe Letu štuke u oktobru 2010. godine

Sarajevo-x.com
Frontmen Dino Šaran, pred dolazak njegovog benda na prvi koncert u Srbiji 10. aprila u Domu omladine Beograda, otkriva da će se treći album grupe Letu štuke najverovatnije pojaviti u oktobru 2010. godine, i da na njemu treba očekivati pjesmu "Minute".

"Biće puno initimniji od dva prethodna albuma. Imam već neke pjesme. Dvije i po godine pauze između albuma je optimalno za današnje uslove, s obzirom da je diskografija slaba u svijetu, da je internet napravio svoje i nikome se ne isplati da radi album svake godine, osim možda Radiohead-u", kaže Šaran.

Na trećem albumu benda, trebalo bi da se pojavi i nova verzija "Minuta", nedavno kao poseban spot objavljene pjesme rađene posebno za film BiH režisera Namika Kabila "Čuvari noći" (2008).

"Mislim da ćemo je snimiti za slijedeći album u drugom aranžmanu, kao pjesmu koja otvara ili zatvara album, vidjećemo. Ta pjesma govori o stanju duha poslije rata, o stanju duše i ožiljcima, bez nacionalnih i političkih konotacija. Čovjek sam sa sobom, jedan na jedan", kaže Dino.

Poslije regionalno uspješnih albuma "Letu štuke" (2005) i "Proteini i ugljikohidrati" (2008), koji su trajali po pedesetak minuta, Dino sada planira da treći album radi u dužini starih vinilnih ploča od trideset do 45 minuta.

"To je otprilike koncentracija današnjeg zaposlenog i upregnutog čovijeka. Dozvoljava plafon četrdesetak minuta da može slušati muziku. Dalje mu padne koncentracija. Neko ga iznervira, dobije sms, žena mu dobije pms...", smatra Šaran.

Ulaznice za prvi beogradski koncert sarajevskog benda Letu štuke 10. aprila u Domu omladine koštaju 800 dinara i mogu se kupiti na blagajni DOB-a, i prodajnim mestima Biletservisa i Tiketlajna.