Muzika
0

Novi album Gorana Karana "Dite ljubavi"

Sarajevo-x.com
Poznati i priznati hrvatski pjevač Goran Karan, nakon pune tri godine izdaje novi album pod nazivom “Dite ljubavi” koji će za bh. tržište izdati Hayat produkcija, saopšteno je iz ove izdavačke kuće.

Album “Dite ljubavi” nastavlja se na četvrti studijski album iz 2005. godine “Od srca do usana” sa uspješnim singlovima “Bijele zastave” (Dora 2005), “Ružo moja bila” (Grand Prix na splitskom festivalu, i Grand Prix na “Sunčanim skalama”), “Od srca do usana”, “Drugo lice ljubavi” duet sa Kemalom Montenom i ”Ne šalji lađe” (HRF 2005).

Album “Dite ljubavi” sadrži 15 pjesama, većinski autor pjesama je Goran, dok se kao gostujući vokali pojavljuju Oliver Dragojević (“Trag od ljubavi”), Saša Jakelić (” Un segno dell’amore, “Anđele”), Mirela Meić (“Pali s oblaka”) i Nukhet Duru u pjesmi “Antalya” koja je otpjevana na turskom jeziku.

Prvi singl s albuma je pjesma “Di si rasla” koju će Goran otpjevati na revijalnom CMC festivalu koji će se održati u Puli 16. maja. Za ovu pjesmu aranžman je radio Nikša Bratoš, tekst Goran i Neno Ninčević i muziku Goran.

Osim novoga albuma i mnogobrojnih nastupa, Goran i Neno Ninčević trenutno pišu mjuzikl u kojem su glavni protagonisti Goran i Severina.